Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین ، روزنامه همشهری نوشت: برخی با ایرادات شورای نگهبان و هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام چندباره به مجلس ارجاع می‌شوند و اجرای برخی در دیوان‌سالاری دستگاه اجرایی با تأخیر در حال اجراست. مواردی همچون طرح شفافیت آرای نمایندگان در انتظار بررسی در صحن علنی مجلس است. در مصوبه دیگر تیرماه امسال دوفوریت طرح مالیات بر خانه‌های خالی تصویب شد و آذرماه به تأیید شورای نگهبان رسید، ولی به اذعان دولت تاکنون یک ریال عایدی از محل این مصوبه به خزانه کشور واریز نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی قانون بودجه۱۴۰۰درحالی صاحبان خودروهای لوکس را موظف به پرداخت مالیات می‌کرد که در این بخش نیز تاکنون اهداف این قانون محقق نشده است و یک سال دیگر به تأخیر افتاد. بنا بر اعلام مسئولان سازمان امور مالیاتی دارندگان ۱۰۶هزار خودروی لوکس باید تا آخر بهمن‌ماه مالیات می‌پرداختند که تاکنون هیچ رقمی واریز نشده است. نظیر همین مصوبه درخصوص مالیات بر خانه‌های گران‌قیمت نیز تاکنون رقمی بر درآمدهای کشور اضافه نکرده است. این در حالی است که نمایندگان مجلس یازدهم پاییز سال گذشته اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم را به تصویب رساندند تا از خانه‌های خالی مالیات دریافت شود. این قانون نیز با گذشت بیش از یک سال پس از ابلاغ (دی‌ماه۱۳۹۹) تاکنون ریالی به درآمدهای کشور اضافه نکرده است.

طرح تسهیل مجوزهای کسب‌وکار، یکی دیگر از دستورکارهای مهم مجلس یازدهم و شاخص این دوره از مجلس برای بهبود شرایط اقتصادی کشور بوده است که تاکنون ۳بار از سوی شورای نگهبان درباره آن اعلام مغایرت شده است. رد این مصوبه نیز براساس نظر هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است. براساس گزارش تسنیم، طحان‌نظیف در نشست خبری روز شنبه‌ خود اعلام کرد که «با وجود تأیید طرح تسهیل مجوزهای کسب‌وکار از سوی اعضای شورای نگهبان، براساس نامه هیأت‌عالی نظارت مجمع تشخیص مبنی بر مغایرت این مصوبه با سیاست‌های کلی نظام، این مسئله به مجلس منعکس شد.»

یک مصوبه کلیدی دیگر مجلس یازدهمی‌ها در پیگیری یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم درخصوص رفع انحصار بازار خودروهای داخلی و تصویب طرح واردات خودرو نیز با همین مانع در هیأت عالی نظارت مجمع بر اجرای سیاست‌های کلی نظام مواجه شده است. این طرح با وجود ۷بار رفت و برگشت از مجلس به شورای نگهبان درنهایت با اصرار مجلسی‌ها به صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است تا اگر دوسوم آرای اعضای مجمع را به‌دست بیاورد تبدیل به قانون شود. لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان که تجمعات صنفی فرهنگیان طی ماه‌های گذشته در پیگیری این موضوع را نیز به همراه داشته با وجود تصویب در آذرماه یک ماه بعد ایرادات شورای نگهبان در ۵بند نسبت به لایحه را در پی داشت. مراجعه به سایت نظرات شورای نگهبان در ارزیابی تکلیف مصوبات مجلس نیز نشان می‌دهد در نیمسال دوم۱۴۰۰حدود ۶۰درصد مصوبات مجلس در شورای نگهبان به مغایرت یا ابهام خورده‌اند و ۴۰درصد نیز تأیید نهایی گرفته‌اند. طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، جهش تولید دانش‌بنیان، انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و موافقتنامه بین ایران و افغانستان درخصوص ارتباط بین‌المللی راه‌آهن برخی طرح‌هایی بوده‌اند که از مهرماه تاکنون تأیید شورای نگهبان را به‌دست آورده‌اند.

مشکل از کارشناسی طرح‌ها در مجلس نیست

 عضو کمیسیون اقتصادی و تلفیق برنامه و بودجه درباره به درازا کشیدن برخی مصوبات مجلس و اجرا نشدن برخی دیگر از آنها به همشهری گفت: واقعیت این است که مصوباتی که شما از آنها نام بردید نیاز به تشریک مساعی بیشتر همه ارکان قانونگذاری در کشور دارند تا به سرانجام برسند و منافع مردم را تامین کنند. از نظر بنده باید تلاش بیشتری از سوی نمایندگان و ارکان نظارتی مصوبات صورت گیرد تا مصوبات نمایندگان به ثمر بنشینند.

سیدکاظم موسوی درباره اینکه آیا مشکل از کارشناسی نشدن طرح‌هاست یا نظارت شورای نگهبان گفت: همه این طرح‌ها در کمیسیون‌های تخصصی مجلس چکش‌کاری شده‌اند و خام نیستند. اگر اشتباهی از مجلس در طرح‌ها سر بزند می‌توانیم با یک اصلاح رفع و رجوع کنیم. اگر شورای نگهبان ایرادی داشته باشد، می‌شد و می‌شود آن را اصلاح کرد، اما اینکه چرا طرح‌ها رد می‌شوند، بالاخره شورای نگهبان برتر از همه نهادهاست. مشکل دیگر این است که برخی مصوبات نیز مثل اعمال برخی مالیات‌ها از سال گذشته به دولت تکلیف شدند، ولی دولت‌ها به برخی مصوبات تن نمی‌دهند.

اخذ مالیات از خانه‌های لوکس و خودروهای گران‌قیمت از دولت قبل تاکنون معلق مانده است. دولت باید آمار اینها را به‌صورت مشخص در اختیار مجلس قرار بدهد که نمی‌دهد. اگر هم مشکلاتی دیده می‌شود، دولت حتما باید پاسخگو باشد. در برخی موارد کمی شتابزده عمل می‌شود.  او اضافه کرد: مثلا در موضوعی مثل شفافیت ما دوباره اصرار کردیم که به صحن بیاید. ۱۶۰نماینده امضا کرده‌اند که طرح به مجلس بیاید و فکر می‌کنم درنهایت آنچه مردم درباره این طرح بخواهند انجام خواهد شد. اینکه برخی مردم را مقابل مجلس و برعکس می‌گذارند، اشتباه است. همکاران ما تلاش می‌کنند که نظام تقنینی کشور درنهایت خروجی مناسبی برای عموم داشته باشد.

کد خبر 660280 برچسب‌ها رتبه‌بندي معلمان خودرو - ایرانی مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رتبه بندي معلمان خودرو ایرانی مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان مجمع تشخیص نظارت مجمع طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۴۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • شورای نگهبان نسبت به مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ایرادی نداشت
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد